Thursday, November 10, 2016

WIP ~ DMC Cross Stitch Competition


Salam...

Hai tak sangkalah pulak kan terjebak dalam competition. Selama beberapa kali diadakan, saya tak pernah take part... Malas sesungguhnya dan tak nak stress.. Nak jaga kekemasan depan dan belakang (which is quite troublesome for me) dan juga nak siapkan sebelum deadline.

Setelah sebulan lebih akhirnya siap juga, baru siap crosses sahaja...hahaha.. belum backstitch lagi..Sepanjang jahit ni macam macam dugaan..dengan ketiadaan air yang agak lama, batuk demam lagi..memang semangat menjahit ni agak down...

Actually kain yang diberi dalam kit ni adalah preprinted 11ct.. tak susah menjahitnya tak perlu menanda... but since saya tak suka kain besar2 saya jahit atas 16ct.. tp tulah buat grid pun banyak salah kira.. haha.. comot sangat siap tertumpah air lagi atas ni.. takpe basuh nnti cantik la dia..

Masuk competition ni actually sebab kena push 3 penjuru.. sisters kat haby campur my husband sekali... amboiiii kemain lagi suruh kita masuk ye...hmm takpelah..lega banyak dah ni sbb dah siap cs.. hopefully dapat meet deadline hujung bulan ni... Tak sabar nak siapkan sebab saya ada berderet wip lagi...sambung lagi lain kali...


Saturday, October 29, 2016

Butterfly Beauty

Another dimension kit added to my collection. Sy beli dr ebay 19 oct lepas dan tak sampai 10 hari dah selamat sampai ke rumah.. Alhamdulillah..usually I have to wait 2 to 4 weeks..kira ni parcel delivery paling cepat dr us..😍😍😍

Dah lama puasa beli kit dekat tiga tahun dah kot..jadi bolehlah tambah koleksi lagi..hehe..


Tuesday, July 14, 2015

Dimensions Rose Cuttings



Assalamualaikum.. hai...
Lama sungguh tak update.. Akhirnya siap juga.. First completed project in 2015. Makan masa setahun juga.. Oh lamanyaaa....Tak perlu diperkenalkan lagi Dimensions kit Rose Cuttings ni memang sangat famous. Insya Allah cuti raya ni, nak hantar frame. Akibat simpan terlalu lama, kain cross stitch ni dah naik tompok2 kuning. Basuh pun tak hilang. Letak vanish pun tak hilang.. huhu. Nasib baik pattern ni colour dia mcm romantic, karat2 sikit.. so tak berapa perasan sangat tompok2 kuning tu.. Okaylah.. Layan...






Tuesday, May 19, 2015

Basic Dress





Salam.. Cuti Labour Day hari tu dapat la jahit baju kat budak kecik ni...pattern basic je ni... Saja nak buat labuh, tambah ruffles kat bawah tu...Alisha ni cepat meninggi. Kalau tgk, org ingatkan dah 6 tahun, padahal baru je 4 tahun.. Dia suka sangat sebab skirt kembang.. Selalu je perasan princess.. Best sekali sekala jahit kain cotton.. senang je.. Ada sehelai lagi dress Alisha, tapi tak sempat nak tangkap gambar.. Next time la pulak...



Thursday, April 2, 2015

In Progress


Hai.. malu nak tunjuk WIP ni, dah setahun lebih dah rasanya, tapi belum siap2 lagi... Seingat saya, paling banyak saya dapat stitch bunga rose ni masa cuti Hari Raya tahun lepas. Sekarang ni saya ikut jejak langkah adik stitcher saya, Ina jahit waktu lunch time kat office. Tapi tak dapatlah jahit sampai sejam, 10 minit je kot... hehe.. jadi lah kan...Cuma tinggal half stitch dan back stitch je, tu yang boring tu.. So in the meantime, saya dah bukak satu lagi plastik dimensions... jeng jeng.. tambah WIP lagi... Okay then, till next time...